Naar inhoud

Artikel: HOE ONDERHOUD JE JOUW WINTERJAS?

HOE ONDERHOUD JE JOUW WINTERJAS?

HOE ONDERHOUD JE JOUW WINTERJAS?

Een winterjas is een item dat je het liefst meerdere winters draagt. De winterjassen van ELVINE voor dames en heren helpen jou meerdere koude winters doorkomen. Dit komt door de goede, sterke kwaliteit van de winterjassen en het tijdloze design. Daarnaast is de vulling van de jassen gemaakt van 100% Gerecycled Polyester. Kortom een ELVINE jas is een duurzaam item om aan je garderobe te te voegen. Je wilt het liefst zo zuinig mogelijk omgaan met jouw winterjas. Soms kan het voorkomen dat er een vlekje op komt of de winterjas een naar geurtje heeft. Wij hebben dan ook dé tips voor jou verzameld hoe jij op een goede manier jouw winterjas kunt onderhouden. Lees de tips hieronder en maak van jouw ELVINE winterjas een jas die jaren lang meegaat. 

1. Jas reinigen volgens instructies

Controleer het etiket van de jas voor specifieke was instructies. Deze kunnen namelijk per jas verschillend zijn. Sommige jassen kunnen in de wasmachine gewassen worden, terwijl andere winterjassen een andere reinigingsmethode nodig hebben. Volg dus de was instructies zoals aangegeven voor jouw winterjas!

2. Vlekken in de jas direct behandelen

Behandel vlekken zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze zich in de stof van de winterjas vastzetten. Wat goed helpt om de vlek uit jouw winterjas te verwijderen is het gebruik van ossengal zeep. Maak de vlek nat met wat water en dep de ossengalzeep erop. Schrob rustig over de vlek heen met een vochtig doekje of washandje, na het opdrogen zal de vlek nauwelijks tot niet meer zichtbaar zijn. Ossengalzeep is perfect om te gebruiken bij vlekken die ontstaan zijn door vet, fruit, ei, wijn of melk. Daarnaast is ossengalzeep een natuurlijk product dat geen 100% natuurlijk en voorkom je gekke chemische vlekken.

3. Regelmatig borstelen

Gebruik een zachte borstel of pluizenroller om stof, pluisjes en ander vuil van de winterjas te verwijderen. Dit kun je eens in de zoveel tijd doen om de stof fris te houden en je winterjas dezelfde frisse look te geven zoals je hem gekocht hebt.

4. Opbergen

Hang je winterjas op een geschikte plek. Dit kan netjes in de kast, aan de kapstok of in de bijkeuken. Je kunt de jas het beste op een brede hanger hangen. Hierdoor blijft de winterjas zijn mooie vorm behouden. Vermijd het opbergen van je winterjas opgevouwen of in plastic zakken. Dit houdt namelijk vocht vast en dit is onvoordelig voor de winterjas. Daarnaast zal de vulling van de jas gaan verschuiven en uit vorm raken. Want natuurlijk ontzettend zonde is voor de mooie winterjas die jij volgend jaar weer aan wilt doen. 

 

hoe onderhoud je jouw winterjas

Kun je een winterjas in de wasmachine doen?

Deze vraag komt erg vaak terug bij mensen die hun winterjas graag goed willen onderhouden. Of een winterjas geschikt is voor de wasmachine hangt af van een aantal dingen. Ons advies is om je winterjas niet in de wasmachine te doen, maar hem in plaats daarvan buiten te hangen of in te sprayen met een verfrissende spray. Op deze manier zullen de naarste geurtjes ook zeker al gaan verdwijnen.

Waarom je een winterjas niet in de wasmachine moet doen.

Omdat de jassen van ELVINE zijn gemaakt van waterafstotend materiaal en je deze functie van de jas het liefst wilt behouden, raden wij aan om de jas niet in de wasmachine te doen. De kans is dan namelijk groot dat de winterjas zijn waterafstotende functie verliest. Wanneer je jas een kleine vlekje heeft of wat viezig is, kun je dit het beste eerst met de hand zo goed mogelijk proberen te verhelpen. Zo voorkom je beschadiging in de wasmachine en behoudt de winterjas zijn originele model en kleur. Je kunt er ook voor kiezen om de jas met de hand te wassen of naar de stomerij te brengen. De stomerij weet altijd wel raad met een vlek die je er niet makkelijk uit krijgt. 

Heb jij nog advies nodig over het onderhouden van jouw winterjas? Je kunt altijd even contact met ons opnemen. 

Hoe onderhoud je jouw winterjas

Read more

DUURZAME WINTERJASSEN VAN ELVINE

DUURZAME WINTERJASSEN VAN ELVINE

De winterjassen van ELVINE zijn de perfecte jassen om jou gedurende de winter tegen de kou te beschermen. De jassen van ELVINE bestaan uit waterafstotende en winddichte materialen. Hierdoor zijn de...

Meer informatie
CADEAU IDEEËN VOOR DE FEESTDAGEN

CADEAU IDEEËN VOOR DE FEESTDAGEN

Het is weer december en je weet wat dat betekent. De hele maand staat in het teken van de feestdagen en het gezellig samenzijn met familie en vrienden. Met Sinterklaas achter de rug en Kerstmis nog...

Meer informatie