Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk met je gegevens om. Om je daarover beter te kunnen informeren hebben we deze privacyverklaring opgesteld. Heb je vragen over de verwerking van jouw persoonsgegevens, neem dan contact met ons op. 

  1. Over ons

Wat leuk dat je onze website bezoekt! Heb je vragen over deze privacyverklaring of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw rechten, dan kun je ons via onderstaande gegevens bereiken.

Antracite / LEXSON BRANDS B.V.

KvK: 20122975

E-mailadres: hello@antracite.com

Telefoonnummer: +31 (0)76 – 522 3186 

  1. Persoonsgegevens

Deze persoonsgegevens verwerken we:

  1. Naam
  2. E-mailadres
  3. Adres, postcode, woonplaats

Hoe komen we aan jouw persoonsgegevens?

We hebben bovenstaande persoonsgegevens van jou zelf verkregen of in openbare registers, zoals het handelsregister van de KvK of andere open bronnen verkregen. 

  1. Doeleinden

Om deze redenen verwerken we jouw persoonsgegevens:

We verwerken jouw persoonsgegevens alleen wanneer we dat van de wet mogen en voor de doeleinden die we hieronder hebben beschreven. 

  1. Webshop

Koop je iets in onze webshop, dan slaan we jouw gegevens op om de betaling mogelijk te maken en om de producten naar je te kunnen versturen. Vanwege onze administratieplicht bewaren we deze gegevens 8 jaar. Bovendien bewaren we de gegevens van de bestelling ook om vragen over de bestelling of de conformiteit van producten te kunnen beantwoorden en te kunnen controleren of je de kopende partij bent geweest. Dit maakt het bovendien makkelijker voor je om opnieuw een bestelling bij ons te plaatsen.

Bij betaling zullen we bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. We bewaren facturen en betaalgegevens 8 jaar. 

  1. Nieuwsbrief

We versturen je graag een nieuwsbrief, omdat je klant bij ons bent of omdat je daar jezelf voor hebt ingeschreven. We verwerken daarom jouw naam en e-mailadres om je informatie en nieuws te kunnen sturen. We bieden onder elke nieuwsbrief de mogelijkheid aan om uit te schrijven. We bewaren jouw gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven. 

  1. Contact

Verder verwerken we natuurlijk jouw naam en e-mailadres ook om contact met je te kunnen hebben, bijvoorbeeld over jouw bestelling of wanneer je vragen hebt. Jouw naam en e-mailadres bewaren we 8 jaar, zodat we je nog van voldoende service kunnen voorzien. 

  1. Gerechtvaardigd belang

We hebben een gerechtvaardigd belang om jouw persoonsgegevens te verwerken voor een aantal van bovengenoemde doeleinden. We hebben daarbij een afweging gemaakt tussen jouw privacybelang en onze belangen. Zo kijken wij naar de aankopen die je bij ons geplaatst hebt, om je in de toekomst betere aanbiedingen en advertenties te doen toekomen. 

  1. Klantprofiel

De door jou verstrekte gegevens worden zoveel mogelijk onder één profiel opgeslagen, om je zo persoonlijk en relevant mogelijke content te kunnen laten zien, die aansluiten bij jouw interesses. Wij gebruiken dit voor de volgende doeleinden:

  1. Persoonlijke content op onze site.
  2. Persoonlijker, relevanter en doelgericht adverteren.
  3. Het betrekken of uitsluiten van doelgroepen voor advertenties via sociale media. 
  1. Doorgifte

Ontvangers van persoonsgegevens

We delen jouw gegevens met de volgende derden, waaronder onze verwerkers:

  • Klantenservicesysteem
  • Nieuwsbriefdienst
  • Externe dataopslag
  • Betaaldiensten
  • Data Management Platform en hieruit volgende content
  • Bezorgdiensten 

Doorgifte derde landen

Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EU te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EU in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land. 

Als ze niet in een adequaat land zijn gevestigd, zijn er passende regelingen getroffen of bindende bedrijfsvoorschriften vastgesteld. Meestal hebben we gebruik gemaakt van de EU model clausules. Hiervan kun je een kopie opvragen door ons een e-mail te sturen. 

  1. Jouw rechten

We informeren je graag over de rechten die je hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wilt je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via hello@antracite.com. 

  1. Inzage, rectificatie en wissing

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen. 

  1. Beperking van de verwerking

Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking. 

  1. Recht op bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, dan zullen we jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten. 

  1. Gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan. 

  1. Toestemming intrekken

Hebben we jouw gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking. 

  1. Klachten

Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht jouw klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

  1. Beveiliging persoonsgegevens

Wij hebben passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken. 

  1. Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.  

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van Consuwijzer: [http://www.consuwijzer.nl/telecom-post/internet/privacy/uitleg-cookies]. 

  1. Social media

We willen het voor je graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

  1. Facebook: [https://www.facebook.com/privacy/explanation]
  2. Twitter: [https://twitter.com/privacy] 
  1. Functionele cookies

Sommige cookies zijn nodig om de primaire functies van de website uit te voeren. Wij plaatsen daarom functionele cookies. Met behulp van deze cookie slaan wij gegevens en voorkeuren op wanneer je onze website bezoekt. Wij kunnen de website daardoor zo goed mogelijk aanpassen op jouw surfgedrag en ervoor zorgen dat je tijdens het aankoopproces meer gebruiksgemak ervaart. Wij zijn niet verplicht om jouw toestemming te vragen om deze cookies te plaatsen of te lezen. 

  1. Analytische cookies

Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies geplaatst. Deze analytische cookies cookies worden maximaal 2 jaar bewaard. 

  1. Advertentiecookies

Om advertenties beschikbaar te stellen gebruiken wij advertentiecookies van Google en Facebook. Deze cookies zorgen ervoor dat voor je relevantere advertenties worden weergegeven. 

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via jouw browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van jouw browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen. 

Links

Op onze website zult je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website. 

  1. Wijzigingen

Het kan zijn dat we onze privacyverklaring moeten wijzigen, bijvoorbeeld omdat we een andere werkwijze zijn gaan hanteren. We zullen de nieuwe privacyverklaring altijd op onze website publiceren. Als de wijzigingen direct op je van toepassing zijn, zullen we de wijzigingen ook direct met je communiceren.