Hoe vraag ik een retourlabel aan?

Is je bestelling niet helemaal naar wens? Jammer! Je kunt de aankoop retourneren als deze niet aan je wensen voldoet. Je kunt de producten binnen 14 dagen na levering, met de originele labels aangehecht en in de originele verpakking retourneren.

  •  Stap 1. Verstuur een mail naar: hello@antracite.com of bel ons +31 (0)85 - 666 7710 met hierbij je ordernummer en welke artikelen je graag wil retourneren. 
  • Stap 2. Er wordt informatie verstuurd over het aanvragen van een retourlabel. Volg deze stappen.
  • Stap 3. Print de retourlabel uit en verzend deze via een parcelshop naar wens. 

Wat zijn de retourkosten?

Via onze retour portal van Sendcloud kan je gemakkelijk en snel een label aanmaken. De kosten zijn slechts €4,95 en de rest van de kosten nemen wij op ons. Hierbij worden de kosten per zending gerekend. Bij het crediteren van het bedrag zal dus €4,95 worden ingehouden per bestelling. 

Ik heb op tijd mijn retourlabel aangevraagd, maar niet gelijk aangemaakt via de Retourportal. Wat doe ik nu?

Het beste kun je je retourlabel meteen aanmaken in Sendcloud. Zodat deze termijn niet verstreken is. Mocht dit niet gelukt zijn dan mag je een mail sturen naar hello@antracite.com of bellen naar +31 (0)85 - 666 7710. Wij kijken dan naar een oplossing!

Wanneer kan ik mijn geld terugverwachten na het versturen van mijn retour?

Zodra het pakket retour is gekomen in ons warehouse gaat het retourproces van start. We streven er altijd naar om binnen 14 dagen het openstaande bedrag te crediteren. Dit is dus uiterlijk 14 dagen. Je krijgt een bericht van Sendcloud.

Waar kan ik een DPD servicepunt vinden bij mij in de buurt?

Via deze link kun je heel gemakkelijk een DPD servicepunt vinden bij jou in de buurt. Het enige wat je hoeft te doen is je adres in te voeren en je krijgt alle DPD servicepunten te zien!

DPD Afhaalpunten | Service & Afleverpunt | DPD

Mijn pakket is kwijtgeraakt. Wat nu?

Neem meteen contact met ons. Dit kun je doen via de mail hello@antracite.com of bel naar +31 (0)85 - 666 7710. Let goed op de tracking, er kan altijd nog wat veranderen tijdens de verzending. Wij zullen een case starten bij DPD om zo snel mogelijk te achterhalen waar het pakket gebleven is.

Ik woon buiten Nederland en wil mijn zending retour versturen. Hoe doe ik dit?

Dit kan uiteraard. Alleen kunnen buitenlandse zendingen niet via Sendcloud verstuurd worden. Je kan het pakket dus wel naar ons retour versturen. Dit kan je doen bij een parcelshop naar keuze. De kosten hiervan zijn dan voor eigen rekening.