Naar inhoud

Artikel: Shop wise, think twice: wat komt er allemaal kijken bij het retourneren van een pakket?

Shop wise, think twice: wat komt er allemaal kijken bij het retourneren van een pakket?

Shop wise, think twice: wat komt er allemaal kijken bij het retourneren van een pakket?

Een retour is een grote kostenpost voor een online webshop anno 2022. Waarom ANTRACITE €4,95 in rekening brengt? Er komen veel handelingen bij kijken en hier willen wij open in zijn. "Even een pakketje retourneren" is de gedachte waar wij je in willen meenemen en dit proces verloopt niet zonder consequenties. Lees snel verder en "shop wise, think twice".  

 

Liever gisteren dan vandaag

Dit is de instelling die we steeds meer gewend zijn om na te streven (als webshop), en om na te leven (als online koper; want ja, wij houden ook wel van online shoppen). We verwachten een snelle reactie, verzending en afhandeling. Wij van ANTRACITE proberen aan deze hoge standaarden te voldoen. Maar er komen natuurlijk ook menselijke handelingen bij kijken en dit kost tijd. Gelukkig zijn we nog niet allemaal ingeruild voor robots ;)

 

De juiste maat kiezen? - bel of mail ons voor advies

Als je nog niet bekend bent met een merk, is een nadeel dat je de items niet van te voren kan passen. Je zal dan moeten uitgaan van de juiste maat. Dus wij snappen als geen ander dat je dan liever twee maten wil bestellen. Toch hopen we dat voordat je deze keuze maakt; even contact met ons opneemt. Wij kunnen je het beste advies geven. Wij willen met je meedenken en kunnen goed inschatten welke maat jij het beste nodig hebt. 

 

Het proces van verzenden en retourneren

Een pakketje gaat van A naar B via verschillende wegen. Het pakket gaat vanaf het warehouse langs een distributiecentrum, sorteercentrum, parcelshops en als eindstation; jouw huis. Waarom heeft het retourneren impact op de duurzaamheid, dat ligt aan deze stappen: 

  1. Jouw bestelde pakket wordt vanuit ons warehouse in België opgehaald door DPD. Dit is het moment dat jij je tracking ontvangt via de mail. 
  2. DPD brengt alle pakketten dan naar een sorteercentrum.
  3. In dit centrum worden binnen enkele uren alle pakketten gesorteerd door de medewerkers. Na het sorteren wordt er een chauffeur toegekend aan jouw bestelling. 
  4. De chauffeur rijdt naar zijn bestemming en levert het pakket met alle liefde af. Mocht je niet thuis zijn? Dan gaat dit pakket weer retour naar een parcelshop en komt de volgende dag de chauffeur opnieuw langs (de nodige CO2 uitstoot).
  5. Zodra je het pakket hebt ontvangen en de bestelling is niet zoals gehoopt. Dan kan je het pakket als retour aanmelden via Sendcloud. Dit kan binnen 14 dagen na het aankopen van jouw bestelling.
  6. Je brengt dan het pakket naar een DPD parcelshop en vanuit daar begint de reis terug weer. 

 

Bewuste keuzes maken

Dus.. Het is een feit dat het retourproces impact heeft op de duurzaamheid, in de negatieve zin. En laat duurzaamheid nu net hoog op de agenda staan binnen de e-commerce. Het pakket gaat van A naar B en dit zorgt voor de nodige CO2 uitstoot. Wij willen deze impact beperken en zo goed mogelijk bijdragen. Zo kan je bij ons voor veel merken een duidelijke maattabel vinden, je mag ons altijd bellen voor advies én hebben wij een retourproces opgezet door een samenwerking met Sendcloud. Wij hopen dat er op deze manier bewuste keuzes worden gemaakt en hopen je inzicht te geven waarom wij voor deze handelingen de retourkosten in rekening brengen. 

 

Advies nodig? Bel of mail ons dan :)

Wil jij toch graag een retour aanmelden, klik dan hier voor meer informatie. 

Read more

MELINA'S FAVORIETE ZOMEROUTFITS

MELINA'S FAVORIETE ZOMEROUTFITS

Ontmoet onze Graphic Design Hero, Melina a.k.a. best chef in town. Laat je inspireren door haar favoriete outfits voor deze zomer. De outfits shooten we in het oh zo mooie Breda, de home town van M...

Meer informatie
SALE COUNTDOWN WEEKS

SALE COUNTDOWN WEEKS

Komende weken staat bij ons in het teken van de COUNTDOWN WEEKS. Bij ANTRACITE.COM houden wij van duidelijkheid, eerlijkheid en transparantie.

Meer informatie