Naar inhoud

Artikel: Hoe onderhoud je een winterjas?

Hoe onderhoud je een winterjas?

Hoe onderhoud je een winterjas?

Een winterjas, een belangrijke aankoop, maar ook zeker niet altijd de goedkoopste. Dus voordat je een nieuwe wilt kopen, zijn er hier 6 tips om je winterjas goed te onderhouden en langer mee te laten gaan.

 

1 Vlekken verwijderen

Een winterjas hoeft niet altijd gewassen te worden. Zit er een klein vlekje op, gebruik een ecologische vlekkenverwijderaar. Wrijf het goed in en laat het daarna een halfuur intrekken. Na het goed uit te spoelen is de vlek waarschijnlijk volledig verdwenen.

 

2 Een kledingborstel gebruiken

Om je winterjas fris en schoon te houden, kun je het beste een kledingborstel gebruiken. Hiermee kun je stof en ander vuil gemakkelijk verwijderen.

 

3 Lage temperatuur wassen

Een te hoge temperatuur zal de jas beschadigen. Vermijd hoge temperaturen en was op maximaal 30° C. Verwijder verder dingen die de jas kunnen beschadigen en was de jas binnenstebuiten om de kleur te beschermen.

 

4 Gebruik geen wasverzachter

Vermijd wasverzachter bij het wassen. Het is erg slecht voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Gebruik liever Ecologisch wasmiddel. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de jas.

 

5 Buitenlucht doet wonderen

Laat je jas af en toe even in de buitenlucht hangen. Het zal de vervelende geurtjes doen verdwijnen en je kunt er weer met een fris ruikende jas tegenaan zonder hem te wassen.

 

6 Vermijd de droger

De winterjas in een droger doen zal hem alleen maar beschadigen. Laat de jas op een hanger droog worden in de buitenlucht. Daardoor zal hij zijn vorm meer behouden en blijft hij mooi.

Read more

jurk dames outfit zomer

INSPIRATIE: ZOMEROUTFITS

Het zonnetje gaat steeds meer schijnen, de temperaturen nemen toe en daarmee ook ons humeur! Want hoe lekker dat we nu meer naar buiten mogen. Een mooie outfit mag hierbij natuurlijk niet ontbreken...

Meer informatie
What to wear to work?

What to wear to work?

Kledingkeuzes kunnen erg lastig zijn, vooral als er ook nog eens regels bij komen kijken. Wat mag en kan je nu eigenlijk het beste naar je werk aan wanneer je netjes gekleed moet, maar niet in een ...

Meer informatie