Naar inhoud

Artikel: Wat betekent ‘casual chic’ nu eigenlijk?

Wat betekent ‘casual chic’ nu eigenlijk?

Wat betekent ‘casual chic’ nu eigenlijk?

Wat betekent ‘casual chic’ nu eigenlijk? Zomerse dresscodes uitgelegd.

Hoewel in deze tijden feestjes of evenementen nog ver weg lijken, blijven wij positief en weten wij zeker dat deze tijd er weer aankomt. Denk aan festivals, zomerse bruiloften of tuinfeestjes. De meeste zonder, maar ook een aantal mét dresscode. En dan begint de kledingstress. Want wat draag je nu bij de twee meest genoemde dresscodes tijdens de zomer: Casual Chic en Summer Chic? Wij geven je tips!

Casual Chic

Casual Chic hoor je vaak. Het is een informele dresscode die veel voorkomt. Maar casual en chic tegelijk? Dat klinkt lastig, maar is eigenlijk wel zoals het is. Denk aan een redelijk casual en relaxte outfit, maar dan met chique details. Bijvoorbeeld een net overhemd of een blouse op een jeans. Met deze dresscode kun je dus zeker je ‘dagelijkse’ outfits aan, maar dan met een upgrade.

Casual Chic voor dames

Dresscodes voor dames zijn altijd gemakkelijker. Het kledingpalet is namelijk uitgebreider en dus is er meer keuze. Voor Casual Chic kunnen dames bijvoorbeeld kiezen voor een vestje of blouse met een nette broek of rok. Ook kan er gekozen worden voor een jurk en dan met een bikerjack of spijkerjasje. Bijpassende accessoires erbij, zoals een mooie clutch of andere tas en je outfit is af!

Casual Chic voor heren

Voor heren zijn de keuzes wat beperkter, hoewel je bij het kiezen voor de juiste kleuren en stoffen juist een hele mooie look kunt creëren. Denk aan een nette chino of pantalon met een overhemd of trui. Sneakers eronder mag, mits de rest van je outfit wat eleganter is. Het gaat allemaal om een verzorgde look. Er wordt bij deze dresscode dan ook aangeraden om je goed te scheren. Een net, verzorgd gezicht past ideaal bij de dresscode Casual Chic.

 

Summer Chic

Summer Chic is een dresscode die veel gebruikt wordt voor bruiloften. Waar de dresscode Casual Chic het hele jaar door gebruikt kan worden, is Summer Chic echt gekoppeld aan de zomer. Het gaat dan ook om het upgraden van je zomerse outfit. Een Summer Chic outfit valt vaak te herkennen aan het gebruik van pastelkleuren en luchtige, zomerse stoffen.

Summer Chic voor dames

Summer Chic is, net als Casual Chic, een informele dresscode, maar dan geüpgraded met chique details. Voor dames is het meest voor de hand liggend een mooie, zwierige jurk. Deze mag lang of kort zijn. Draag hieronder geen slippers! Een mooi sandaaltje of pump mag wel. Pastelkleuren doen het goed bij deze dresscode. Je zomerse outfit aangevuld met een zonnebril, hoed of sjaal, maken je outfit compleet.

Summer Chic voor heren

Bij heren kun je ook denken aan pastel- of natuurlijke kleuren. Bijvoorbeeld een beige chino met een wit overhemd. Voor een bruiloft kun je echter ook een pak dragen bij deze dresscode, maar houdt dit dan ook zomers. Bijvoorbeeld een beige, linnen pak. De belangrijkste regel bij Summer Chic over het algemeen is: volg de regels van Casual Chic, maar dan met een zomerse twist.

SHOP DAMES

SHOP HEREN

Read more

5 tips om je kleding langer mee te laten gaan

5 tips om je kleding langer mee te laten gaan

Je kent het wel, je favoriete jeans of blouse is verwassen, heeft kleine gaatjes of pullen. Zo zonde! Daarom geven wij 5 tips om je favoriete kledingstukken langer mee te laten gaan. 

Meer informatie