Naar inhoud

Artikel: 5 tips om je kleding langer mee te laten gaan

5 tips om je kleding langer mee te laten gaan

5 tips om je kleding langer mee te laten gaan

Je kent het wel, je favoriete jeans of blouse is verwassen, heeft kleine gaatjes of pullen. Zo zonde! Zeker wanneer het een item is waar je langer voor gespaard hebt of wat je gewoon heel graag draagt. En zie dit item maar weer eens te vinden…
Daarom geven wij 5 tips om je favoriete kledingstukken langer mee te laten gaan. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook goed voor je portemonnee én het milieu. 

  1. Was het niet te vaak

Standaard gooien wij iedere dag onze kleding in de was. Na het gedragen te hebben is wassen wel zo lekker fris. Toch is dit zeker niet altijd nodig. Was je kleding alleen wanneer er echt vlekken op zitten of een onaangename geur heeft. Even uithangen in de buitenlucht is vaak meer dan genoeg om je kleding weer fris te laten zijn. Wassen is namelijk funest voor je kleding. Met iedere wasbeurt verliest de stof iets van zijn kwaliteit en wordt het materiaal minder zacht. Denk maar aan je jeans die heel stroef is na het wassen. Let op: wassen uitstellen geldt natuurlijk niet voor ondergoed en sokken. Daar is iedere dag wassen wel zo lekker fris. 

  1. Volg de richtlijnen van het kledinglabel

Klopt, de kledinglabeltjes zijn vaak vervelend. Ze prikken, kriebelen en soms zijn het hele boekwerken. Toch zitten deze labels er niet voor niets. Er staat namelijk écht waardevolle informatie op wanneer het aankomt op het behandelen van je kledingstukken. Vooral wanneer het aankomt op het wassen en drogen van je kleding. Sommige items kun je namelijk beter niet in de wasmachine doen, maar met de hand wassen. De droger is soms helemaal af te raden! Het beste kun je je kleding gewoon in de lucht laten drogen. Volg deze richtlijnen trouw en je kleding blijft langer mooi. Een tip die vaak niet op het labeltje staat, maar wel heel nuttig is: was je kleding binnenstebuiten en doe ritsen en knopen dicht. Door het binnenstebuiten te wassen blijft de kleur langer mooi. Het dichtdoen van ritsen en knopen zorgt ervoor dat deze minder snel beschadigingen kunnen veroorzaken. 

  1. Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Knoeipotten zijn er genoeg. Bij iedere maaltijd zit er wel weer een vlek op je kleding. En sommige producten zorgen voor lastige vlekken… zoals wijn of ketchup. Het beste kun je je kleding direct uittrekken bij het veroorzaken van een vlek. Direct behandelen zorgt er namelijk voor dat de vlek niet teveel in de stof trekt. Een absorberend product, zoals zout, laten intrekken vermindert de schade ook wel vaker. Per product verschilt wel hoe je dit het beste kan behandelen. Even het internet checken of je moeder of oma vragen werkt dan het beste. 

  1. Vouw en berg je kleding netjes op

Niets zo onverzorgd als gekreukelde kleding. Zorg goed voor je kleding! Strijk het netjes na het wassen of maak gebruik van een stomer. Vouw of hang het daarna netjes op. Gebruik hiervoor de juiste hangers, die je kleding mooi in model houden. Niet teveel kleding in een kast tegen elkaar, ook dit zorgt voor kreukels en dan kun je opnieuw beginnen met stomen of strijken. En teveel strijken is ook niet goed voor je kleding, vanwege de hitte. 

  1. Probeer kapotte items eerst te maken

Weggooien is makkelijk. Een gaatje in je T-shirt of een los naadje en onze kleding beland al snel in de prullenbak. Zonde! Vaak is met een simpele naald en draad het item weer als nieuw en kun je er nog lang plezier van hebben. Ook een knoop eraan zetten is zo gebeurd. Lukt het je zelf echt niet? Breng het dan naar de kleermaker. Zij laten je kleding er weer zo goed als nieuw uitzien!

Read more

Wat betekent ‘casual chic’ nu eigenlijk?

Wat betekent ‘casual chic’ nu eigenlijk?

Wat draag je nu bij de twee meest genoemde dresscodes tijdens de zomer: Casual Chic en Summer Chic? Wij geven je tips!

Meer informatie
5 basics die iedereen in zijn kast moet hebben

5 basics die iedereen in zijn kast moet hebben

Less is more. Met een goede set aan basics kun je eindeloos combineren. En ja, dit geldt voor zowel dames als heren. 

Meer informatie