Naar inhoud

Artikel: 5 basics die iedereen in zijn kast moet hebben

5 basics die iedereen in zijn kast moet hebben

5 basics die iedereen in zijn kast moet hebben

Less is more. Je kunt beter investeren in een paar mooie, duurdere basisitems waar je lang mee doet, dan iedere week een nieuwe garderobe aanschaffen waar je snel op uitgekeken raakt. Met een goede set aan basics kun je eindeloos combineren. En ja, dit geldt voor zowel dames als heren. 

Basics voor dames

  1. Een goede jeans

De basis van de basics. Een goede spijkerbroek gaat jarenlang mee en kun je op zoveel verschillende manieren combineren. Zowel casual als chic. Let bij het aanschaffen van een jeans goed op de pasvorm. Sluit deze mooi aan, komen je billen goed uit? Het lijkt zo simpel, maar de pasvorm kan je outfit maken of breken.

  1. De LBD (little black dress)

In verschillende soorten en maten, langer of korter, met mouw of zonder mouw. De opties van het zwarte jurkje zijn eindeloos, maar deze kan altijd. Casual met sneakers eronder, chic met een paar killer heels. Kies een jurkje dat bij je past, dat maakt je outfit pas echt af.

  1. Een witte blouse

Perfect voor op die basic jeans: een mooie, witte blouse. Je kunt kiezen voor een getailleerde versie of meer ‘oversized’ als dat je stijl is. Ook de witte blouse kun je gebruiken voor diverse gelegenheden. Formeel of informeel. Ook ideaal voor onder een warme trui tijdens de wintermaanden.

  1. Witte sneakers

Goede sneakers zijn een must, en dan het liefst wit. En ja, witte sneakers mogen tegenwoordig ook in de winter. Zorg er wel voor dat je ze netjes blijft verzorgen. Niets zo’n afknapper als afgetrapte, vieze (ooit witte) sneakers.

  1. High heels

Een mooi paar (zwarte) hakken, ook onmisbaar. Geven je outfit die chique upgrade die je soms net even nodig hebt. Oh ja, oefen wel even met op hakken lopen voordat je de stad ingaat. Een bredere hak zorgt voor meer stabiliteit en maakt het lopen op hakken makkelijk. Blijf je hierin echt een kluns? Wees dan verstandig en trek je sneakers aan. 

Voor de dames nog een laatste tip: investeer in goede lingerie. Je kunt nog zulke mooie basic items dragen, maar bij het zien van lijntjes van je ondergoed of BH is iedereen afgeleid van je outfit. Voorkom dit dan ook zeker. Ondergoed is niet direct wat je ziet als je binnenkomt, maar wel de basis die goed moet zijn voordat je de andere basislagen toevoegt. 

Basics voor heren

  1. Een mooi overhemd

Bij dames hebben we het specifiek over een wit overhemd. Ook dit is bij mannen aan te raden, hoewel een mooi, lichtblauw overhemd voor mannen ook zeer geschikt is als basic. Formeel onder een pak te dragen, informeel op een jeans. Zorg er wel voor dat je overhemd netjes gestreken is. Niets zo onverzorgd als een overhemd vol met kreukels.

  1. Het leren jack

Perfect voor als het wat frisser is buiten, maar een dikke winterjas teveel is. Daarnaast maakt het je outfit wat stoerder en is een leren jack tijdloos. Ook niet geheel onbelangrijk, vrouwen houden wel van de ‘bad boy/Grease’ look. Aandacht gegarandeerd.

  1. De gebreide trui

Net als met een goed, wit overhemd, kun je een gebreide (donkerblauwe) trui ook veel en overal op dragen. Op een jeans, beige chino of mooie pantalon. Daarnaast is het ook nog eens lekker warm. Een mooie trui kan ook goed gedragen worden over het basic overhemd, voor een meer ‘preppy’ look.

  1. Donkerblauw jeans of chino

We blijven in de kleur donkerblauw! Simpelweg omdat dit een prachtige, basic kleur is en (bijna) iedereen goed staat. Ditmaal gaat de kleur donkerblauw over een goede jeans of chino. Draag het met een wit overhemd, een blauwe trui of een wit T-shirt. Eindeloos combineren is mogelijk én een goede jeans gaat jarenlang mee.

  1. Witte sneakers

Last but not least: witte sneakers. Net als voor dames onmisbaar in je garderobe. En ook voor de heren geldt: verzorg je witte sneakers goed. Een dagje wezen festivallen en zitten je sneakers helemaal onder de modder? Maak ze even schoon met een sopje, zodat je er de volgende dag weer uitziet om door een ringetje te halen.

Read more

5 tips om je kleding langer mee te laten gaan

5 tips om je kleding langer mee te laten gaan

Je kent het wel, je favoriete jeans of blouse is verwassen, heeft kleine gaatjes of pullen. Zo zonde! Daarom geven wij 5 tips om je favoriete kledingstukken langer mee te laten gaan. 

Meer informatie
jurk dames outfit zomer

INSPIRATIE: ZOMEROUTFITS

Het zonnetje gaat steeds meer schijnen, de temperaturen nemen toe en daarmee ook ons humeur! Want hoe lekker dat we nu meer naar buiten mogen. Een mooie outfit mag hierbij natuurlijk niet ontbreken...

Meer informatie