Naar inhoud

Artikel: HET ONDERHOUDEN VAN JOUW ELVINE WINTERJAS!

HET ONDERHOUDEN VAN JOUW ELVINE WINTERJAS!

HET ONDERHOUDEN VAN JOUW ELVINE WINTERJAS!

Brrrrr.... Het wordt met de dag kouder en daarom weten wij als geen ander het belang van een goede en fijne winterjas. Een winterjas is niet zomaar een aankoop. Jij wilt er natuurlijk zo lang mogelijk mee doen. Het is daarom van belang dat je weet hoe je jouw winterjas goed kunt onderhouden voor een lang en duurzaam gebruik. Wil jij alle ins- en outs van Elvine? Lees dan snel verder.

Leuke weetjes over ELVINE:

  • Elvine is de naam van de oma van Daniel Mand (de eigenaar van Elvine)
  • Alle ontwerpen zijn gemaakt in een klein dorpje in Zweden, waar het héél vaak regent en extreem koud kan zijn. Dan kunnen we hier in dit kikkerlandje nog spreken van een warm klimaat. 
  • Alle jassen van Elvine zijn waterafstotend. 
  • Bepaalde modellen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Klik hier voor de modellen. 
  • De nieuwste kleuren zijn: Paperbag, Red Orche, Mocha Mousse. 

Dé tips voor een langdurig gebruik van jouw winterjas!

Houd de jas zo schoon mogelijk

Je gaat naar het bos, zit in de auto of loopt ergens langs. Een vlekje kan gebeuren natuurlijk. Als er een klein vlekje op zit, kan je dat heel gemakkelijk schoon maken met vlekkenverwijderaar. Wrijf het voorzichtig in en laat het daarna een halfuur intrekken. Daarna spoel je het goed uit met lauw water. De vlek zal hierna waarschijnlijk volledig verdwenen zijn.

Buitenlucht doet wonderen

Wij adviseren om de jas niet te wassen in een wasmachine, aangezien er gebruik is gemaakt van waterafstotend materiaal. De wasmachine kan ervoor zorgen dat dit materiaal er vanaf gaat en de jas het water op neemt. Mocht de jas écht vies zijn geworden en is het gebruik van alleen vlekverwijderaar niet voldoende? Dan adviseren wij om de jas naar de stomerij te brengen. Hier reinigen ze jas grondig en op een veilige manier. Mocht je de jas alleen enkel willen verfrissen? Dan adviseren wij om de jas in de buitenlucht te hangen. De buitenlucht zal wonderen doen.

Gebruik een zachte borstel 

Om je winterjas fris en schoon te houden, kun je ook een kledingborstel gebruiken. Hiermee kun je stof en ander vuil gemakkelijk verwijderen. Stof en oppervlakkig vuil kan worden verwijderd met een borstel of een vochtige doek. Regelmatig een kledingborstel gebruiken, helpt je jas fris te houden. De kledingborstel is een borstel waarvan de haren allemaal een kant op staan. De haren zijn over het algemeen erg kort waardoor het 'tegen de richting' in borstelen makkelijker is. Dit is vooral geschikt voor een wollen jas.

Heb je nog vragen over hoe je jouw jas het beste kan onderhouden? Wil je advies over jouw nieuwe aankoop? Je mag altijd mailen naar hello@antracite.com of bellen naar 076 - 522 31 86 dan helpen we je graag verder!

Read more

UITGELICHT: DE 3 KWALITEITEN VAN SAINT STEVE!

UITGELICHT: DE 3 KWALITEITEN VAN SAINT STEVE!

Als je opzoek bent naar knitwear voor heren dan ben je bij Saint Steve aan het juiste adres. "We are knitwear" is een slogan die centraal staat bij het merk. Saint Steve heeft het afgelopen seizoe...

Meer informatie
NIEUWE SS22 COLLECTIE: Saint Steve

NIEUWE SS22 COLLECTIE: Saint Steve

Maak kennis met de stoffen van Saint Steve “WE ARE KNITWEAR” is waar Saint Steve voor staat. Ben jij benieuwd naar de kwaliteiten en materialen van dit 100% knitwear merk? En ben jij specifiek op z...

Meer informatie